Spellendag 2019

Spellendag wederom een groot succes!

Spellendag wederom een groot succes!

Zaterdag 3 augustus was het alweer voor de 4e keer dat de - internationaal steeds befaamder wordende - jaarlijkse spellendag werd georganiseerd op de grote camping. De toename van het aantal buitenlandse deelnemers was hier een duidelijk voorbeeld van.

In de voorafgaande dagen werden angstvallig alle weer-apps in de gaten gehouden om te bepalen of er weer een partytent tegen eventuele regenbuien, zoals in 2018 het geval was, dan wel emmers/zwembaden met verkoelend water moesten worden klaargezet. Gelukkig bleek al gauw dat een goed werkende tap en een goed gevulde koelkast zowel voor, tijdens als na afloop van de spellendag meer dan voldoende verkoeling aan de deelnemers heeft gegeven.

Dit jaar waren er naast de diverse “oud-hollandse” spellen voor het eerst ook een springkussen voor de allerkleinsten (qua leeftijd) en een hilarisch bonus-spel waarmee men op een hobbelfiets een slalom parcours diende af te leggen terwijl men een helm droeg met daarop een tot de rand toe gevulde beker water.

Wat de organisatie van te voren voor ogen had bleek ook deze keer weer volledig waar:

geef volwassenen een spel waarbij met water gespeeld wordt en ook zij gedragen zich weer als kinderen!

Overigens was het verrassend te merken dat sommige toeschouwers, bewust dan wel onbewust, natter werden dan de deelnemers zelf.

In kleine groepjes werden de diverse spellen gespeeld waarbij het fanatisme er bij menigeen, zowel letterlijk als figuurlijk, vanaf spatte. De spelleiding moest soms ingrijpen maar ook deze keer konden alle rode kaarten op zak blijven en hoefde zelfs de VAR niet te worden geraadpleegd.

Daarnaast werden er bij diverse deelnemers nog veel onverwachte voetbalkwaliteiten geconstateerd (vanwege privacy redenen noemen we uiteraard geen namen). Dit meestal tot hilarische verbazing van de bewuste partner.

Vanaf 17:00 uur werden de meest scorekaarten ingeleverd en werd er begonnen met de bereiding van de - wederom gratis - broodjes hamburger, terwijl ondertussen ook de muziek al voor de nodige gezelligheid zorgde.

Terwijl de organisatie de laatste broodjes hamburger uitdeelde en de barman noodgedwongen al assistentie nodig had, vond de prijsuitreiking plaats, waarbij de hoofdprijs naar één van de jongere buitenlandse deelnemers ging, daarbij menig fanatieke volwassene verbaasd achter zich latend!

Als afsluiting van deze, wederom zeer geslaagde, internationale spellendag 2019 werd er door menig deelnemer nog diverse verrassende zang- en dansoptredens verzorgd waarbij het, zoals men zo treffend zegt, nog lang onrustig bleef op de grote camping.

De organisatie bedankt hierbij nogmaals alle deelnemers voor zijn/haar tomeloze inzet, sportiviteit, gezelligheid en het delen van vele onverwachte hilarische vaardigheden, maar bovenal simpelweg jullie aanwezigheid!!!

Tot volgend jaar (wanneer o.o.v. het 1e lustrum zal worden gevierd)

Erik Jonker