Ons 70-jarig jubileumfeest!

Ons 70-jarig jubileumfeest!

Ons 70-jarig jubileumfeest!

Eindelijk was het 3 oktober, de dag van het jubileumfeest. Een jaar van voorbereiding is eraan vooraf gegaan. Een jaar voor de leden met vragen: Wat gaan we doen? Waar gaan we heen? Wij, het bestuur, bleven zwijgen want het moest een verrassing blijven. Wonder boven wonder is het gelukt om het tot het laatste moment stil te houden.

Vanaf 14.00 uur begonnen de mensen zich te verzamelen bij het clubhuis. Omdat het prachtig weer was, hebben we een statafel buiten neergezet alwaar Marijke van den Bout van de EvenementenCommissie - als gerenommeerd lijstjesbeheerder - haar plaats innam. De meesten van de mensen meldden zich evenals mensen die toch nog graag mee wilden als er plaats was. Want vol-is-vol. Gelukkig konden alle aanwezige mensen mee. Tegen 14.55 uur was het duidelijk dat we niet in Zwartsluis bleven want er kwamen bussen voorbijgereden. De mensen werden verzocht om naar de bussen te lopen en plaats te nemen.

Stipt 15.00 uur vertrokken de bussen richting ……. De speculaties waren niet van de lucht. Waar gaan we toch naar toe? Verwarring ten top. Eerst richting Hasselt, toen richting Zwolle, daarna richting het noorden van het land. Uiteindelijk zijn we beland in Akkrum. Waar we tegen een fysieke barrière aanliepen. De weg die richting onze eindbestemming leidde was niet bereikbaar met de bussen. Uiteindelijk is iedereen uitgestapt en hebben we de laatste 500 meter te voet afgelegd. Daar lag de schoonheid te blaken in het zonlicht, de Frisian Queen (een hekradarboot). De schipper Eildert Meeter verwelkomde ons en wenste ons een fijne tijd op de boot.

Bij binnenkomst werden we vergast op koffie of thee met echte Friese oranjekoek. Op de achtergrond, eigenlijk moet je zeggen bovengrond, was er al aanstekelijke muziek te horen. Vanwege het mooie weer zochten diverse mensen het buitendek op, tot het echt te fris werd omdat de zon onderging. Maar gelukkig was het binnen warm en gezellig. Marco en Mandy hebben ons muzikaal vermaakt met allerlei stijlen muziek, van alledaagse pop tot country en volksliedjes. Ondertussen was het koud- en warmbuffet in gereedheid gebracht en konden we ons tegoed doen aan allerlei lekkernijen. Het buffet was overdadig en goed voorzien met voor elk wat wils. Heerlijke salades, fruit, vlees, vis.

Ondertussen heeft de schipper ons van Akkrum, via Grouw en Eernewoude weer teruggevaren naar onze opstapplaats.

Bij terugkomst in Akkrum hadden we nog even tijd voor we weer in de bussen konden stappen, die ons weer terug naar Zwartsluis zouden brengen.

In de 1e bus werden we muzikaal onthaald door een dame - haar naam noemen we niet - die diverse volksliedjes probeerde te zingen met behulp van een mobiele telefoon. Helaas geven we haar weinig kans op een finale plaats in de Voice of Holland. Uiteindelijk heeft ze haar pogingen gestaakt. Rond 22.30 uur waren alle mensen weer uitgestapt en, voorzien van een door het bestuur uitgereikte attentie in de vorm van een zaklampje, werd er nog her en der handen geschud en afscheid genomen met de woorden “volgend jaar weer?”.

Afgaand op de reacties mogen we terugkijken op een zeer geslaagde middag en avond. Hier zijn we als bestuur ook enorm blij mee.

Dit was het laatste evenement van dit seizoen. Een spetterend slot. Volgende maand de boten weer uit het water en op naar het volgende seizoen.

Voor nu: hartelijk bedankt voor de gezelligheid, zonder u als deelnemer zou het feest niet geslaagd zijn.