Nieuwjaars receptie 2018

Onder het genot van een drankje en een hapje even de wintermaanden bespreken. Voor de meesten is het toch drie maanden terug dat ze elkaar zagen.

Nieuwjaarsreceptie 13 januari

Bij het laatste boekje van vorig jaar zat hij weer, de evenementenkalender 2018. Direct maar opgehangen op de plaats waar de kalender van 2017 hing. Even kijken wanneer het eerste evenement is. Dat is al snel, 2e zaterdag van januari, de nieuwjaarsreceptie. Ieder jaar weer een gezellig terugkerend samenkomen. De mensen komen van dichtbij en veraf. Sommige moeten vijf minuten lopen en sommige moeten ruim een uur rijden maar dat hebben ze ervoor over, gewoon omdat het gezellig is. Onder het genot van een drankje en een hapje even de wintermaanden bespreken. Voor de meesten is het toch drie maanden terug dat ze elkaar zagen.

Vooraf is het vaak nog even spannend, gaat het wel goed met de hapjes want die zouden er toch al om kwart voor vier zijn. Om vijf voor vier, bellen of nog even wachten. Om vier uur is het geduld echt helemaal op, dus toch maar bellen. Gelukkig ze zijn al onderweg. Pfff, blijft toch erg spannend, want een borrel zonder hapje, dat kan toch niet. Het wachten was de moeite waard. Er werden keurig verzorgde schalen met overheerlijke hapjes afgeleverd. Er waren mensen die de hapjes zo heerlijk vonden dat ze met moeite afstand konden doen van de schaal wanneer die langs kwam.

De opkomst was ook dit jaar weer goed te noemen. Het weer werkte mee, het was droog en er was geen sneeuw. Ook dit jaar waren er oude bekenden en ook een aantal nieuwe gezichten. Rond zes uur klonk de bel voor de laatste ronde, er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Nog even een laatste drankje, jas aan en weer naar huis. Al met al een geslaagd eerste evenement.