Motorbotentoertocht

Motorbotentoertocht 31 augustus en 1 september

Motorbotentoertocht 31 augustus en 1 september

We keken er met zijn allen al naar uit. Wat zou deze keer de bestemming worden en zouden we het treffen met het weer???

Er werd gespeculeerd want de afstand was bekend: maar liefst 72 km. Wat sluizen en bruggen. Uiteraard wel heen en terug.

Op zaterdag moesten we ons om 9:00 uur voor het palaver verzamelen bij het clubhuis. Een fijn weerzien met elkaar. Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers vertelde Aletta dat we naar de Driewegsluis zouden gaan. De zon deed al goed haar best en het beloofde een prachtige zonnige warme dag te worden.

We vertrokken om 10:00 uur met maar liefst 9 boten en voeren naar de Beukerssluis, waar we in twee schuttingen doorgekomen zijn. We voeren via de Belterwijde, Beulakerwijde naar de Muggenbeet, waar onze lunchstop was. Gelukkig was er plek en met wat dubbel liggen ging dit best. Door het mooie weer zaten we mooi dicht bij elkaar bij een klein stukje schaduw. De organisatie had het perfect voor elkaar. Voor koffie en belegde bolletjes was gezorgd. Na dit samenzijn voeren we via de Wetering en Ossenzijl naar de Driewegsluis. De Wetering is een prachtiggebied enje kijkt dan ook je ogen uit wat voor mooie stulpjes er langs het water staan. Echt genieten dus en dat dachten meer bootbezitters want het was erg druk op het water. Zo kwamen we ook door Ossenzijl en uiteindelijk bij onze eindbestemming, de passantenhaven van de Driewegsluis. De havenmeester heeft iedereen een plaatsje toegewezen. Er waren van ons nog maar enkelen hier geweest. Gezien het uitzicht en de omgeving is dit een mooie plek ook voor meerdere overnachtingen.

Na wat verkenning in de jachthaven zijn we met elkaar op een soort eilandje in de bij elkaar gekomen; even met elkaar lekker zitten bijpraten en borrelen. We keken er niet van op, maar de catering was weer erg goed voor elkaar. Aan alles was gedacht. Paul had zijn biertap weer aan boord en gezien het mooie en warme weer werd hier gretig van genomen. Een koel pilsje van de tap smaakt dan zo lekker! Ook voor de niet-bierdrinkers was er ruimschoots keuze en ook aan hapjes geen gebrek.

Rond 18:00 uur moesten we verzamelen om bij het restaurant ons te goed te doen aan een heerlijk buffet. Dit zag er super uit en zo was het ook. Het smaakte echt goed en iedereen was dik tevreden. Na het ijsdessert zijn we terug gewandeld naar de schepen alwaar iedereen lekker zijn eigen ding kon doen. De avond vloog voorbij en sommigen hebben nog even nageborreld. Gezien het weer kon je lekker lang buiten zitten. Uiteraard aansluitend de kooi in voor een goede nachtrust.

Zondagmorgen om half 10 hebben we gezamenlijk ontbeten. Ook nu werden de broodjes en de koffie weer verzorgd. Zoals het al jaren gaat hadden de meesten wat lekkers meegenomen en er was genoeg. Na het ontbijt werd door Aletta de uitslag van de hersenskrakers bekend gemaakt. Betsy en Henk van de Riverdance hadden de meeste punten (17) en er werd dus aan mij, Betsy, gevraagd dit stukje te schrijven. De prijs bestond uit een mooi kussen (door Aletta zelf gemaakt!) voor in de boot met een afbeelding van het gebied waar we doorheen voeren. Super en bedankt. Gezien de afstand van het varen wordt er op tijd teruggevaren naar de jachthaven in Zwartsluis. Ondergetekende Betsy en Henk gaan vanaf hier hun vakantie vervolgen en varen verder Friesland in en zijn dus niet van de partij bij het terugvaren. We gaan ervan uit dat dit een mooi stuk varen was met mooi weer en dat er bij het clubhuis nog even is na gezeten. Voor ons wel een raar gevoel niet mee terug te gaan en achter te blijven, maar ja deze keuze hebben we zelf gemaakt. Gezien de grootte van de groep gaf de havenmeester ons en passant ons nog de complimentjes voor de rust en netheid.Allen bedankt voor dit geslaagde weekend.

Groetjes van Betsy Kruizinga van de Riverdance