Motorboten toertocht 2018

Motorboten toertocht 2018

Motorbotentoertocht 1 en 2 september

Op zaterdagmorgen 1 september verzamelden we bij het clubhuis. Vanaf 10 uur koffie en uiterlijk 11 uur vertrekken dachten er een aantal. Om 10 uur werd ondergetekende al gebeld waar hij bleef. De organisatie stond te popelen om de aftrap te doen waarbij een lekker gebakje niet ontbrak. Al jaren schijnt een puzzeltocht onderdeel te zijn van het weekend. Dit jaar koos de organisatie voor een ludiek alternatief. Iedere boot kreeg een puzzel mee. Zondag bij het ontbijt wordt een wedstrijdje georganiseerd. Degene die het snelst de ring van A naar B weet te brengen wint. Aletta wist hier al te vertellen dat het belangrijk is om tot het gaatje te gaan…..

Tegen 11 uur vertrokken we dan richting het Zwartewater.

Hilda bleek achteraf vanuit het meest mooie kantoor van de wijde omgeving van alle boten een foto te hebben gemaakt. Hilda, dank je voor de mooie plaatjes! Altijd fijn te weten dat er een havenmeester goed op haar kroost let! Overigens hadden we ook een eigen havenmeester mee. Johnny voer mee met zijn prachtig opgeknapte Doerak.

Onderweg werd al behoorlijk gespeculeerd waar we naartoe zouden gaan. Richting Schokkerhaven? Nee, we voeren richting de Kadoelerbrug. Dan toch naar Kraggenburg? Met ons allen door de sluis? Nee dus, ook daar voeren we verder. Dan moet het Vollenhove zijn! En ja hoor, dat werd het. Begin van de middag lagen we met bijna alle boten aan de kade, twee rijen dik. Vanuit de organisatie genoten we een heerlijke lunch met kippensoep en een broodje die we aan tafels, gemaakt van de eigen trappen en loopplanken van de boten, hebben genuttigd.In de middag stond een wandeltocht gepland door Vollenhove, waarbij ieder een beschrijving meekreeg van de route en een stuk uitleg over de belangrijkste (historische) plekken inhet dorp (of is het een stad?). Velen liepen mee; anderen bleven lekker bij de boot, genietend van het mooie weer. Halverwege de tocht werd een ijsje gegeten. Na terugkomst werd gezellig bij elkaar gezeten. Een knabbel en een drankje. De boot van Paul en Marion bleek voorzien van een complete tapinstallatie. Werkelijk alles is te vinden in deze boot. Geweldig om zo een koud tapbiertje te drinken. Niets te klagen over de verzorging. Er werd gekletst, gelachen en door een aantal gevolleybald. Aletta ging weer tot het gaatje …. en dook naar alle ballen.

In de avond zijn we met de hele groep uit eten geweest bij restaurant Robuust. Voor- hoofd en nagerecht van uitstekende kwaliteit. Het feit dat we er uren hebben gezeten getuigt van het feit dat het gezellig was. Na het eten ging een deel naar bed; Aletta natuurlijk niet, want die zou tot het gaatje …… Sommigen zijn tot de late uurtjes bij elkaar wezen borrelen.

De volgende morgen hebben we gezamenlijk ontbeten. Wederom buiten bij prima weer. Ieder nam eigen lekkers mee wat met allemaal werd gedeeld. Leek wel een Amerikaanse fuif. Ook de organisatie had voor allen nog een speciaal lekker broodje meegenomen. Wat een feest. Ook de wedstrijd werd gehouden. Wie gaat er tot het gaatje … (Aletta?) om de snelste te zijn. Er werd gestreden en uiteindelijk was ik, ondergetekende, de snelste. Een overwinning? Of toch niet? De winnaar mocht een stukje voor het blad schrijven, hetgeen ik nu aan het doen ben. De organisatie vroeg vervolgens wie volgend jaar de organisatie op zich zou willen nemen. Ik reageerde uit plagerij en riep de naam van Aletta. Dit resulteerde in reacties dat Aletta en ik dat dan maar samen moesten doen. Och, waarom ook niet. We gaan de uitdaging aan. De organisatie werd heel hartelijk bedankt. Het was erg leuk en goed georganiseerd. Top!

Na het ontbijt werd wat overlegd over de terugreis. Dit resulteerde erin dat een aantal een rondje extra wilden varen en zo is deze groep via Blokzijl, waar we net na de middagpauzesluiting bij de sluis aankwamen, via Jonen en de Blauwe Hand teruggevaren. Bij het Giethoorns meer hebben we Johnnie uitgezwaaid die verder vakantie is gaan houden in Friesland. Bij de Beukersluis kreeg een van de boten pech, de kabel (gas of koppeling?) bleek gebroken. Deze is gesleept naar Zwartsluis waar ze werden opgevangen om de boot in de eigen box te begeleiden. Eind goed al goed.

De andere groep is vanuit Vollenhove teruggevaren via het Zwartewater.

In het clubhuis hebben we nog nagepraat en een borrel gedronken op een geslaagd, leuk weekend. Dank allemaal en tot volgend jaar! Ook dan gaan we weer tot het gaatje ……

Mark Boot van de Ti Sento