motorboten toertocht 2016

motorboten toertocht 2016

Motorboottoertocht 2016

Voor de achtste editie (echt waar!) van deze tocht hebben de deelnemers zich op 3 september om 10 uur verzameld in het clubhuis. Er zijn dit keer 13 boten die meegaan en vele deelnemers hebben één of meerdere voorgaande tochten ook deelgenomen.

Het was direct een vrolijk en gezellig weerzien van vele bekenden. Terwijl we een bakje koffie drinken en een lekkere koek eten wordt het doel van de tocht bekend gemaakt. De Kluft in Ossenzijl! Deze gaan we voor de derde keer bezoeken. Eenieder krijgt van creatieve Martin een formulier met vragen mee, zodat we ons ook onderweg vermaken kunnen. Om half 11 vertrekken we naar de boten. Met de Seeryp voorop en de Lorelei als hekkensluiter gaan we naar Sluis Beukers, waar we in twee schutten allemaal door zijn. Even na de sluis leggen we aan voor de lunch en tegen enen gaan we verder via de Beulakker, Walengracht enzovoort tot we tegen vieren in Ossenzijl aankomen. Het weer is lekker, een graadje of 20-22.

De tent wordt opgezet, stoelen en tafels van boord gehaald. Uit de Lorelei worden manden met gekoelde dranken tevoorschijn getoverd, hapjes gaan rond en de gezelligheid viert opnieuw hoogtij.

Tegen zeven uur is iedereen aanwezig om naar het restaurant te gaan, waar we heerlijke kippenstukjes en varkenshaas met diverse groenten en dergelijke eten en wat consumpties nuttigen. Ook hier is het weer reuze gezellig en vinden weer leuke gesprekken plaats. Als eenieder is uitgegeten gaan we weer richting boot en is er nog een groepje dat de tent in gaat en nog een poosje na kletst.

Zondagmorgen zijn we allen weer om half tien aanwezig voor het ontbijt. De vereniging heeft voor warme broodjes gezorgd en Paul van de Doesburg verrast ons op een speciaal bord, waar tevens het bestek rondom aan vastzit. De broodjes worden van boter voorzien en er is een levendige handel in beleg. Na het ontbijt maakt Martin de uitslag van de puzzeltocht bekend. Dirk en Roely van de Isis hebben het er het beste van afgebracht en een kilo kaas gewonnen. Er volgt nog een opsomming van de goede antwoorden. Dit levert altijd weer leuke discussies op.

Daarna pakt iedereen pakt zijn spullen weer op en de tent wordt afgebroken. Helaas is het weer er niet naar om nog een wandeling te maken. Tegen kwart voor twaalf vertrekken we. Nu via het kanaal Ossenzijl-Steenwijk en Steenwijk-Beukers. Ook nu gaan we de sluis allemaal in twee schutten door en zijn we tegen vieren weer terug in de haven.

Na nog een afscheidsdrankje in het clubhuis en de laatste gesprekken gaan we weer op huis aan.

Iedereen reuze bedankt voor de gezelligheid en organisatie: Het was weer Top!

Dirk en Roely – positieve aanhangers van deze tocht