KiloRace 2014

Zaterdag 20 september begon met een dikke mist.... Voor een aantal deelnemers aan de KiloRace startte de dag zo met een ware zoektocht om het Ketelmeer te bereiken.

Ook de brug draaide pas vanaf half elf. Maar daarna werd het een schitterend weekend voor de echte zeilliefhebbers!
Een record aantal inschrijvingen: 38 boten! De deelnemers kwamen uit havens in de wijde omgeving, van Hasselt, Kampen, de Beulakker tot Urk. In twee verschillende klassen, afhankelijk van de handicap (rating) van het schip konden ze tegen elkaar strijden! En het werden twee spannende dagen onder heel verschillende windomstandigheden.

Bij de start van de eerste groep op zaterdag was het vrijwel windstil. Voor een aantal deelnemers lastig om goed over de startlijn te komen. Bovendien betrok de lucht en was er onweer te horen. Gelukkig ging het goed en was ieder vertrokken vóór de tweede groep een half uur later van start ging. De plots aanwakkerende wind vergde wel een aangepaste tactiek van de zeilers. Het door Marco Beenen uitgezette zeiltraject vergde van ieder de nodige zeil- en stuurmanskunst. Dat leverde een mooie en spannende strijd op tussen de enthousiaste deelnemers.

De dag werd besloten met een ankerbiertje en 's avonds een gezellig samenzijn in Restaurant Schokkerhaven met zelfs live muziek.
De zondag bracht harde wind, eerst windkracht 6. Een enkeling is niet gestart, en tijdens de wedstrijd scheurden een paar zeilen. Met windkracht 5/6 uit het NNW bij de start koos een aantal deelnemers voor een rif in het grootzeil. Bij de start van de tweede groep was er iets minder wind, maar de verraderlijke vlagen vereisten wel een goede tactiek van de diverse schippers. Ook zondag weer een heel gevarieerd traject, met spannende onderlinge wedstrijdjes.

Al met al was het een zeer geslaagd weekend, waar organisatie en deelnemers met veel plezier op terugkijken.