Geslaagde KiloRace met zomers weer!

Geslaagde KiloRace met zomers weer!

Geslaagde KiloRace met zomers weer!

Het afgelopen weekend is al voor de 9de keer de KiloRace gevaren.

Dit zeilevenement vindt jaarlijks plaats op het Ketelmeer; ook nu weer georganiseerd door Marco Beenen.

Een temperatuur van in de 20° en een NO-windje kracht 3/4 boden de ideale omstandigheden voor een heerlijke zeilwedstrijd.

Met in achtname van alle coronaregels konden 45 schepen aan dit evenement deelnemen.

Ieder ging vanuit zijn eigen boot de strijd aan om de felbegeerde trofee: de Kilobokaal en uiteraard de Kilo’s kaas!

De deelnemende schepen verschillen qua bouw, omvang en snelheid. Maar elk schip heeft een rating, waarbij deze factoren tot uiting komen in het SW- cijfer (Snelheidsfactor Watersport) dat voor elk scheepstype landelijk wordt gehanteerd. Zo heeft ieder schip een eerlijke kans om bij de uitslag op een goede plek te komen. Het schip dat het eerst finisht is lang niet altijd de winnaar.

De tactiek van de schipper en het te zeilen parcours zijn zeker bepalend voor de uitslag. Scherp aan de wind, kruisen, en ook voor het lapje, waarbij de spinakers te voorschijn komen.

Bij het uitzetten van het parcours let Marco goed op dat alle te varen rakken aan bod komen. Alles leidt tot een moois schouwspel met spectaculaire inhaalraces.

Dankzij de inzet van de vrijwilligers op het startschip, het calamiteiten schip Bacchus en de RIB van Hein Neijenhuis, verliep de wedstrijd voortreffelijk. Door de inzet van fotografen en een drone werden de inspanningen van de deelnemers vastgelegd in een onvergetelijke herinnering, terug te zien op de website www.kilorace.nl. Met de mogelijkheid de eigen foto zelf te downloaden.

De regatta zorgt naast onderlinge rivaliteit ook voor gezelligheid. Helaas dit jaar geen gezamenlijke maaltijd en life muziek. Alleen een aangepaste steigerborrel. Daar werden ook de prijzen uitgereikt die door de vele sponsors ter beschikking zijn gesteld.

De grote overall winnaar van de Kilorace 2020 werd Ronald Meeuwissen met de boot Rosy Maes, een Van der Stadt 34. De winnaars van het eindklassement per categorie zijn:

A klasse

●Sjaak BroekhuizenDe Leste

●Rob Meeuwsen Listo

●Jeroen van der PlaatsVåghals

●Dirk Goudkuil Zeekieft

●Maurice Lagendijk New Dawn

B klasse

●Ronald MeeuwissenRosy Maes

●Meneer van HaastrechtFou

●Sven Grootjen Joris

●Guus van HaafInspiration

●Thomas ClemensPetoya Too

C klasse

●Klaas ParrelWawaru

●Gerrit KragtTurning Point

●Bert KruissinkDehlight

●Jan de GraafJovial

●Hans WesterhofSimply Blue