Clubdagen 2022

Clubdagen 2022

Clubdagen 2022

Na een gedwongen pauze door de coronapandemie konden we dit jaar weer van start met de clubdagen en wel op 10 en 11 juni. We begonnen de ochtend met een kop koffie/thee met een lekkere koek erbij en daarna werden de taken verdeeld.

Het begon met een vlotte opzet van de grote tent met een bijna vaste ploeg van vrijwilligers en toen de tafels en stoelen gearriveerd waren werd ook een begin gemaakt met het schoonmaken ervan. Na de middagpauze, waarin een broodje met een lekker glas sap of melk genuttigd kon worden, werd de laatste hand gelegd aan het opzetten en inrichten van de tent. Alles verliep als een gesmeerde machine. Wat mogen we dankbaar zijn voor de vrijwilligers; zonder hen konden we al dit werk niet voor elkaar krijgen.

Als avondmaaltijd werd er voor de vrijwilligers de befaamde pizza’s besteld. Nadat alles was opgeruimd, was het tijd om de tent in gereedheid te brengen voor de bingo. De prijzen werden uitgestald, de tafel met bingomolen werd klaargezet. Om 19:00 uur begonnen de mensen binnen te druppelen. Er werd nog even gerekt met de begintijd, in afwachting van misschien nog meer belangstellenden. Uiteindelijk bleef het aantal deelnemers steken bij ca. 35, minder dan vóór corona. Maar de sfeer was er niet minder om. Na een bekertje koffie of thee, werden de boekjes met bingokaarten verkocht en kon er begonnen worden. Tussen de speelronden door was er gelegenheid om een drankje te kopen en werd er rondgegaan met de schalen met heerlijke hapjes. Er waren weer mooie prijzen te winnen en menigeen had vooraf al even gekeken of er iets van hun gading bij was. Onderling werd er nog een en ander geruild. Al met al een geslaagde avond.

Op zaterdag was het weer tijd voor de zeilwedstrijden. Deze werden zoals gewoonlijk gehouden op de Belterwiede. Tussen de wedstrijden door werden de zeilers getrakteerd op een patat met een drankje. De prijsuitreiking was aan het eind van de middag in de tent. Team Beenen won de wisselbeker.

Zoals ieder jaar was er weer een puzzel-wandeltocht, ook nu weer uitgezet door Erik van der Stouwe. Dit keer leidde de tocht door Zwartsluis en moesten de deelnemers logo’s van de diverse bedrijven vinden en benoemen. Helaas was de belangstelling voor deelname minimaal maar dat kwam zeer waarschijnlijk ook door onbekendheid vooraf of er weer een tocht zou komen. De beide deelnemende teams hadden alle vragen goed en werden beloond met een een kilo kaas.

De clubdagen werden ’s avonds afgesloten met een ditmaal Italiaans getint buffet. Ook nu was het aantal deelnemers minder dan we gewend zijn en bleef het heel lang spannend of we wel het minimale aantal van 40 personen zouden halen. De kwaliteit van het eten was weer prima, evenals de keuze aan vlees, vis, salades en sauzen.

Na het eten was het de beurt aan zangeres Anneke, geen onbekende, en ook nu weer zorgde zij voor een feestje, met haar repertoire van Nederlandstalig tot aan rock. Er werd ook nog gedanst, tot en met de polonaise. Om exact middernacht was het stil en de clubdagen 2022 voorbij.

In de loop van zondagochtend was alles afgebroken en opgeruimd en kon er terug gekeken worden op een gezellig en geslaagd weekend.