Clubdagen 2019

Dit jaar vielen de clubdagen op 14 en 15 juni. We begonnen de ochtend met een kop koffie/thee met een lekkere koek erbij en daarna werden de taken verdeeld.

Het begon met een zeer vlotte opzet van de tenten met een bijna vaste ploeg van vrijwilligers. Er was gekozen voor de opzet van een grote en een kleine tent. Rond de middagpauze, waarin een broodje met een lekker glas sap of melk genuttigd kon worden, stonden de beide tenten. Na de middagpauze kon er begonnen worden met het schoonmaken van de tafels en stoelen. Ook dit liep als een gesmeerde machine. Wat mogen we dankbaar zijn voor de vrijwilligers; zonder hen konden we al dit werk niet voor elkaar krijgen. Als avondmaaltijd werd er voor de vrijwilligers de befaamde pizza’s besteld. Nadat alles was opgeruimd, was het tijd om de tent in gereedheid te brengen voor de bingo. De prijzen werden uitgestald, de tafel met bingomolen werd klaar gezet. Om 19:00 uur begon het al gezellig druk te worden. Er werd nog even gerekt met de begintijd. Na een kopje koffie of thee, werden de boekjes met bingokaarten verkocht en kon er begonnen worden. Tussen de speelronden door was er gelegenheid om een drankje te kopen en werd er rondgegaan met de schalen met overheerlijke hapjes. Er waren mooie prijzen te winnen en sommige bingospelers gingen met handenvol spullen de tent uit. Onderling werd er nog een en ander geruild. Al met al een geslaagde avond.

Op zaterdag was het weer tijd voor de zeilwedstrijden. Deze werden zoals gewoonlijk gehouden op de Belterwiede. Tussen de wedstrijden door werden de zeilers getrakteerd op een patat met een drankje. De prijsuitreiking was aan het eind van de middag in de tent.

Zoals ieder jaar was er weer een puzzel-wandeltocht. Dit jaar was een tochtje met het plaatselijke pontje onderdeel van de tocht. Het was een leuke maar vermoeiende wandeltocht van ca 8 kilometer.

’s Avonds was het weer tijd voor het buffet. Dit jaar was er niet een specifiek thema, maar de kwaliteit van het eten was er niet minder om. Er was volop keuze in vlees, salades, sauzen en met als toetje een heerlijke vruchtenbowl. Na afloop van het buffet was er een loterij van natuurlijke kunstwerken, gemaakt door Theo Bolk, die ze ter beschikking had gesteld. De opbrengst van de loterij was voor de verenigingskas.

Tussendoor liet zanger Jan de Rijke al achtergrondmuziek horen en nadat het eten afgeruimd was en de loterij afgelopen, liet hij zijn zangtalenten horen. Ook hiervan mogen we zeggen dat het weer een geslaagde avond was.

Zondag, in alle vroegte, is er begonnen met het afbreken van de tent en het opruimen van de tafels, stoelen en ander gerei. Voor het begin van de middag was het veld weer als voorheen en waren alle getuigen van een leuk, zonovergoten weekend verdwenen en konden de kampeerders zich weer installeren op het veld om te genieten van de omgeving en de jachthaven.