Clubdagen 2018

CLUBDAGEN 2018

Het is traditie om voor onze leden tijdens het vaar- en kampeerseizoen een clubdag te organiseren en zo ook natuurlijk weer dit jaar. En wegens het succes van voorgaande jaren werd de clubdag ook nu weer voorafgegaan door een bingo op de vrijdagavond.

We begonnen op vrijdag 1 juni, met de onontbeerlijke hulp van vrijwilligers, de inmiddels aangevoerde tenten op te bouwen en in te richten. Het weer bleef heel lang goed, totdat de weergoden het tijd vonden om te testen of alles waterdicht was opgebouwd. Hier en daar moest er water geloosd worden maar dat verhoogde nog eens extra de saamhorigheid onder elkaar.

’s Avonds begonnen de clubdagen dan zoals gezegd met de bingo. Mogelijk vanwege het druilerige weer was de belangstelling iets minder, maar de sfeer was prima en de aanwezigen hadden er zin in, niet in de laatste plaats vanwege de ook nu weer prachtige te winnen prijzen. Het ouderwetse, handmatige, bingospel was opnieuw uit de mottenballen gehaald en de dames van het bestuur draaiden naar hartenlust de balletjes tevoorschijn. En moest de grote dobbelsteen er aan te pas komen vanwege een dubbele bingo of meer dan was er als alternatief een mooi stuk kaas. Tussen de rondes door werden de deelnemers voorzien van heerlijke borrelhapjes.

De clubdag op zaterdag 2 juni begon ook met regen maar het weer klaarde allengs op. De dag begon weer met de traditionele zeilwedstrijd met de polyvalken. Na het palaver in de kantine werd met auto’s koers gezet naar de zeillocatie op de grote Belter. Er werd een baan uitgezet en een aantal wedstrijden gevaren. De toch wel goede weersomstandigheden zorgden wederom voor veel zeilplezier en de deelnemers konden terugkijken op een mooie en sportief gestreden zeildag.

Vanaf 11:00 konden de “thuisblijvers” erop uit voor een nieuw uitgezette wandeltocht door Zwartsluis en een fietspuzzeltocht door de omgeving. De belangstelling voor de wandeltocht was matig en voor de fietstocht was helaas helemaal geen animo. Wel waren de wandelaars bij terugkomst enthousiast over de fototocht, alhoewel deze behoorlijk pittig bleek doordat ditmaal gebruik was gemaakt van historisch Zwartsluis.

Bovendien was de wandeltocht ditmaal niet voorzien van een routebeschrijving. Dit zorgde voor hilariteit en extra rondjes lopen door het centrum. Alle wandelaars werden tenslotte rijkelijk beloond met kaas en een consumptiemunt.

Vorig jaar was er opnieuw geen belangstelling voor het leggen van een klaverjaskaartje of sjoelen en dus heeft het bestuur besloten om in de tent geen middagactiviteiten meer te organiseren.

De clubdagen werden afgesloten met ook ditmaal een buffet en nu was het thema Spaans. De in totaal 61 mensen deden zich tegoed aan diverse soorten vlees, vis, salades en brood. Het gebodene was weer prima verzorgd. Een compliment waard.

Na het eten gingen al aardig wat deelnemers boot- of caravanwaarts, maar de achterblijvers hebben kunnen genieten van life muziek door Jan de Rijke en Anneke. Zij zorgden voor een mooie afwisseling van life gezongen nummers en achtergrondmuziek. Om middernacht was het einde van deze clubdagen daar en kon er worden teruggekeken op een gezellig en geslaagd weekend.

Het bestuur dankt alle vrijwilligers en de havenmeesters voor hun inzet. Jullie hebben opnieuw een belangrijke bijdrage geleverd aan het welslagen van dit evenement!