clubdagen 2017

clubweekend 2017

CLUBDAGEN WSVZ 2017

Je kijkt een tijd uit naar dit weekend. De voorbereidingen, het weekend zelf, en dan ligt het alweer een maand achter ons.

We kunnen terugzien op een zeer wisselvallig weekend. Zeker wat het weer aangaat. Op vrijdag wordt normaal gesproken ’s morgens vroeg begonnen met het opbouwen van de tent en het schoonmaken van de stoelen en de tafels, gevolgd door het inrichten van de tent. Door de hevige regenval was het uitstel tot na het middaguur voor er begonnen kon worden met het opbouwen van de tenten. Vanaf dat moment is het gelukkig droog gebleven. Rond zes uur werd met de aanwezige vrijwilligers pizza gegeten.

Ondanks dat het weer tegen zat, kon de tent ’s avonds wel op tijd open voor de bingo.

Het bezoekersaantal bij de bingo viel enigszins tegen, waarschijnlijk was dit ook een gevolg van de weersomstandigheden van die dag. Dit had wel een positief effect op de winkans voor de mensen die er wel waren. Er werden in totaal 10 rondes gespeeld, tijdens de pauze was er een verloting voor vleespakketten. In de pauzes werden er diverse hapjes geserveerd.

Zaterdagmorgen was het weer volkomen omgeslagen. De zon stond al vroeg hoog aan de hemel. Dit beloofde een mooie dag te worden. De zeilers hebben een prachtige dag meegemaakt op de Belterwiede, terwijl de fietsers konden genieten van een 33 km lange fietspuzzeltocht. Ook de wandelaars werden niet vergeten; die hebben een mooie wandelpuzzeltocht door het dorp kunnen maken. Er waren mensen bij - die toch al jaren in Zwartsluis komen - en nu op plekjes geweest zijn waar ze het bestaan niet vanaf wisten.

Zaterdagmiddag, aan het eind van de middag, was de prijsuitreiking voor het zeilen, de fietspuzzeltocht en de wandeltocht.

Toen was het tijd voor het buffet, ditmaal was het thema Italiaans. In totaal hebben we met 91 mensen van het buffet gebruik gemaakt. Het was weer prima verzorgd met diverse soorten brood, vlees en vis. Echt een compliment waard.

Na het eten kwam Marcel Fokker met life muziek de avond opvrolijken. Marcel zorgde voor een mooie afwisseling van life gezongen nummers en achtergrondmuziek, dit alles met een Spinkit en een paar smartphones. Tegen 23 uur begon het al rustiger te worden en waren veel mensen al vertrokken naar hun boot of caravan. Om middernacht was het stil en hebben we wat voorwerk gedaan voor de afbreekploeg, door alvast de stoelen die niet meer in gebruik waren op te stapelen. De mensen die de volgende morgen vroeg begonnen met het afbreken van de tent vonden dat een aangename verrassing. Om 12 uur was alles afgebroken en opgeruimd. En kon er terug gezien worden op een gezellig en geslaagd weekend.

Toch had het weekend een bittere afdronk. Er is helaas iemand geweest die het niet kon laten om een waterslang van een van de afgemeerde boten te ‘lenen’ en er zijn bierglazen verdwenen. Wij gebruiken sinds een aantal jaren stevige plastic bierglazen (geen wegwerp), of mensen hebben niet in de gaten gehad dat het om herbruikbare bierglazen ging of mensen hebben ze per ongeluk meegenomen omdat ze wel zeer praktisch zijn. Feit is, van de ruim 150 glazen waren er aan het eind van de avond nog geen 100 meer over. Dat is toch wel jammer. Mensen die per ongeluk glazen mee hebben genomen, kunnen ze alsnog terug bezorgen in het clubhuis, door ze bij de bar achter te laten. Alvast bedankt voor de moeite.

De EvenementenCommissie