clubavond 2022

clubavond 2022

Vrijdag 18 maart 2022 was het dan eindelijk zover, de jaarlijkse clubavond in hotel Zwartewater. De organisatie van deze avond was ditmaal in handen van jachthaven “de Nadorst” in Hasselt.

De oorspronkelijke lezing door Akko Kalma en Ada Kerkstra werd tweemaal vanwege covid-19 uitgesteld. Vervolgens kregen wij bericht dat de presentatie door Akko en Ada niet door kon gaan als gevolg van de gezondheid van Ada. Vanaf deze plek wil het bestuur van WSVZ Ada van harte beterschap wensen.

Doch niet getreurd: er werden vervangende sprekers gevonden, dus de clubavond kon doorgaan. De avond is bezocht door ruim 40 personen die allemaal enthousiast waren over het reisverhaal dat ze mee mochten beleven.

De vervangers, Wietze van der Laan en Janneke Kuysters, werden bereid gevonden om de clubavond in te vullen met een lezing over hun wereldreis van 8 jaar met een “Bruce Roberts 44” genaamd de “Anna Caroline van Staeten Landt” kortweg Anna.

Ze begonnen hun verhaal met een korte introductie over wie ze waren en hoe ze tot het punt gekomen waren om hun reis te beginnen. In 1999 hebben ze een soort proefreis gemaakt, het zogenaamde rondje Atlantic. In de daaropvolgende jaren hebben ze zich goed voorbereid en diverse “stages” gelopen, onder andere in een ziekenhuis en bij een tandarts, want je weet maar nooit wat je onderweg kan gebeuren. Janneke heeft deze stage ook in de praktijk moeten brengen. Omdat ze veel tijd zouden doorbrengen in Spaanstalige landen hebben ze daar ook les in genomen zodat ze zich goed verstaanbaar konden maken. De uitrusting van de boot was zo simpel mogelijk: wat je niet hebt kan ook niet kapot. Het was al met al een enthousiast verhaal door de wijze waarop het gebracht werd, voorzien van veel informatie en van heel veel foto’s. Daardoor had je het gevoel dat je echt mee op reis was.

Wietze en Janneke bedankt voor jullie inspirerende en leerzame maar vooral enthousiaste verhaal.

Wil je meer lezen over de belevenissen van Wietze en Janneke? Het boek over hun wereldreis (uitgegeven door Hollandia) komt in september 2022 uit. Als mensen op de voorintekenlijst willen komen, kunnen ze even een mailtje sturen naar: nieuwsgierigheidalskompas@gmail.com. De titel van het boek is 'Nieuwsgierigheid als Kompas', vandaar dit emailadres. Beroemde zeiler Bouwe Bekking heeft het voorwoord in het boek geschreven.