Jubileum 75 jarig bestaan

Jubileum 75 jarig bestaan

Ons 75-jarig jubileumfeest!

En een feest was het!

Eindelijk was het 8 oktober, de dag van de afsluiting van het seizoen en tegelijkertijd de dag van het jubileumfeest.

Door alle corona-perikelen werden we genoodzaakt het oorspronkelijke 75-jarig jubileum maar liefs twee jaar op te schuiven. Maar wat in het vat zit verzuurt niet en we werden steeds optimistischer dat het in 2022 zou gaan lukken en aldus gingen we ervoor!

Een flinke periode van voorbereiding is eraan voorafgegaan. Een periode voor de leden met vragen: Gaat het nu door? Wat gaan we doen? Waar gaan we heen?

Wij, het bestuur dus, bleven zwijgen want het moest een verrassing blijven. Wonder boven wonder is het gelukt om het tot het laatste moment stil te houden.

Vanaf 13:00 begonnen de mensen zich te melden bij Marijke van den Bout van de EvenementenCommissie (Marijke is gerenommeerd lijstjesbeheerder) om vervolgens te verzamelen bij het clubhuis zoals was afgesproken. Het weer liet zich van de zonnige kant zien met een stevig briesje. Op het laatste moment waren er nog een paar afmeldingen maar uiteindelijk vertrokken 89 deelnemers te voet naar het parkeerterrein bij hotel Zwartewater alwaar de bussen inmiddels ook waren gearriveerd. Er werd een verdeling gemaakt. Mensen met een mondkapje samen in de ene bus; zonder mondkapje in de andere.

Toen iedereen een plaatsje had gevonden vertrokken de bussen richting ….. Duidelijk was wel dat we in ieder geval niet in Zwartsluis zouden blijven. Natuurlijk werd er flink gespeculeerd over de bestemming. Waar gaan we naar toe? Verwarring ten top. Richting Meppel? Nee, toch niet. Na een goede drie kwartier kwam de Bataviahaven in Lelystad in zicht en daar lag aan de kade onze bestemming: de prachtige driemaster De Stedemaeght! Geïnteresseerd in de historie van De Stedemaeght? Kijk dan op https://stedemaeght.nl/historie-van-het-schip.

Bij het aan boord gaan werden we welkom geheten door de kapitein en de bemanning en vergast op een drankje en een hapje. Daarna gaf de kapitein een korte uitleg over de historie van De Stedemaeght, waarna de trossen los werden gegooid en koers werd gezet naar het Markermeer voor een mooie tocht. Al snel werden enkele zeilen gehesen en werd het stil aan boord …. Nou ja, wat de motoren betreft dan. Er bleef genoeg geluid te horen want Jan en Anneke, voor de meesten van ons geen onbekende gezichten, verzorgden ook nu weer livemuziek en zang, met voor elk wat wils wat genres betrof. Vanwege het mooie weer zochten diverse mensen het buitendek op, tot het echt te fris werd omdat de zon onderging.

De inwendige mens werd voorzien van drankjes en ook ging de bemanning meermaals rond met warme hapjes die er gretig in gingen. Ondertussen werd benedendeks een goed voorzien buffet in gereedheid gebracht en konden we ons tegoed doen aan heerlijke gerechten.

Na de maaltijd voelden we De Stedemaeght overstag gaan en voeren we terug naar de haven. Velen vermaakten zich op de muziek om de overtollige calorieën te verbranden; anderen genoten van de zonsondergang en het schijnsel van de volle maan op het water.

Tegen achten stapten we van boord en zochten de bussen op die ons weer terug naar Zwartsluis zouden brengen.

Rond 22.00 waren alle mensen uitgestapt en werd er nog her en der handen geschud en afscheid genomen.

Afgaand op de reacties mogen we terugkijken op een zeer geslaagd jubileumfeest en afsluiting van het seizoen 2022. Hier zijn we als bestuur ook enorm blij mee.

Dit was dus zoals gezegd het laatste evenement van dit seizoen. Volgende maand de boten weer uit het water en op naar het volgende seizoen.

Voor nu: hartelijk bedankt voor de gezelligheid, zonder u als deelnemer zou het feest niet geslaagd zijn.

Het bestuur